SEAN YOO

SEAN YOO

Sean Yoo is hèt toonbeeld van een multi-culturele en wereldwijd bekende ontwerper van zijn tijd. Hij is Amerikaan met Koreaanse roots, geboren en getogen in Los Angeles en momenteel wonend en werkend in Matera en Milaan. Zijn ontwerpcapaciteiten gecombineerd met zijn eclectische achtergrond stellen hem in staat om praktische ontwerpen te creëren die tevens verschillende culturen aanspreken.

Als één van de weinige Amerikaanse ontwerpers professioneel actief in Europa, wist hij zeer snel een indrukwekkende groep internationale klanten zoals Design Within Reach, Casamania, Jongform, Sur&Plus, Frighetto, Felicerossi, Calia Italia, Next Maruni & Steelcase Inc. te vergaren.

Echter, zijn passie voor ontwerpen kwam pas later in zijn leven. Na afgestudeerd te zijn in Stedelijke Ruimtebouw aan de California State Polytechnic University, werkte hij vele jaren als stedelijk ruimteordener. Het was pas toen hij een bezoek bracht aan het Noguchi Museum in Long Island City dat hij zijn ware doel in het leven besefte. Hij stopte onmiddellijk met zijn toenmalig werk, verkocht heel zijn bezit en ging Design studeren. In 2000 studeerde hij met onderscheiding af in Industrial Design aan het Art Center College of Design in Pasadena. Na een succesvol debuut op de Salone Satellite in 2001, startte hij vervolgens zijn eigen studio Apt 5 Design op, samen met Angela Tarasco.

In 2002 won hij als eerste niet-Italiaan op 20 jaar tijd de prestigieuze Concorso Young & Design Award. Deze award erkent de beste jong ontwerptalenten professioneel actief in Italië. Daarbij heeft hij verschillende prijzen gewonnen zoals verschilllende I.D. Annual Design Review Awards, IWF Design Emphasis Award, Design Report Award en de Grand Prix Award met Next Maruni of Japan als sponsor. Zijn projecten werden gepubliceerd in de International Design Yearbooks 2003 & 2004 en zijn werk wordt regelmatig voorgesteld in magazines zoals Metropolis, Interni, Abitare, Elle Décor, Bravacasa, Blueprint, DDN, Ottagono en I.D. Magazine. In 2006 werd zijn werk verkozen door de Italiaanse Ministerraad van Buitenlandse Zaken en het Milanese Musem van Design 2006-2007 om mee te doen aan I. Dot (Italian Design on Tour). Dit is een tentoonstelling met juryraad die de beste Italiaanse designs van deze tijd selecteert, certificeert & promoot. 

Ontworpen door SEAN YOO