BIOGRAFIE

BIOGRAFIE

Het bedrijf werd in 1984 opgericht door Marc Huls onder de naam JONGFORM. Drie jaar na de opstart was het tijd voor een extra input en besloot hij ook te gaan werken met externe ontwerpers.  Sindsdien waakt hij als creatieve director over het merk en zijn huisstijl. De productie gebeurt in Genk waar men produceert op een oppervlakte van meer dan 20.000 m².

Vernieuwing en eigenheid zijn de twee credo’s . Om de identiteit van zijn producten te versterken, zweert hij bij jonge ontwerpers. Zo gaat hij volop voor het design van het product en niet voor de naam van de designer. 

In 2011 opende het bedrijf onder de naam OPUZ een toonzaal in Hasselt om alzo hun klanten binnen en buiten Europa de mogelijkheid te bieden om naast de internationale beurzen de nieuwste collectie te komen bewonderen in een zeer speciaal architecturaal  kader.

Marc Huls zesde zintuig voor jong talent blijft niet onopgemerkt.     Hij zetelde tien jaar geleden al als enige Belg in de Jury voor Salone Satellite in Milaan, dé plaats om jong talent nog vroeger te spotten. Het uitgangspunt?  Ontwerpers stellen meubelen voor die bijna niet te realiseren zijn. Samen met hen gaat de jury de uitdaging aan om de geest van het ontwerp te behouden en het toch uitvoerbaar te maken. Comfort en esthetiek zijn hier even belangrijk.

Naast Jongform ontstaat ook het bedrijf SUR &PLUS. Zij brengen een gamma zitmeubelen voor de residentiële markt en richten zich vooral naar het midden en hogere segment. Deze consument verwacht een tijdloos meubel dat eigenheid, rust, klasse en elegantie uitstraalt.