LORA ZINGG

LORA ZINGG

Lora Zingg behaalde in '89  haar diploma  meubeldesigner ‘B-Tech Higher’ aan het ‘London College of Furniture’,  Vervolgens liep zij gedurende een jaar stage aan het architectenbureau Giorgio Marianelli in Milaan, en vervolledigde haar opleiding bij een meubelverdeler te Parijs.

Bij haar terugkeer in Zwitserland, sticht zij, samen met een bevriende designer, de ‘Studio Trajectoire’ te Lausanne en beslist dan vervolgens haar eigen kantoor ‘dezign’ op te richten. Sedert verscheidene jaren is zij actief als zelfstandige designer en werkt samen met Eternit voor de realisatie van de lage tafel ‘Fold’, die verkocht wordt  bij Wohnbedarf.

Door haar interesse voor woonadvies en verkoop op het vlak van verlichting en eigentijdse meubels, begint zij in de designzaak van Jean Jacques Favre te Geneve.  Gedurende twee jaren werkt zij er samen met architecten, zoals het kantoor Castella/Bassi, waar zij meehelpt aan de inrichting van de nieuwe bank Pictet.

In 2008 beslist zij haar eigen winkel ‘Lumière et Objets’ in Lausanne te starten en specialiseert zich in hedendaagse meubelen en verlichting, waaronder de bekende merken Cappellini, Barovier en Toso, Artémide en Flos, alsook in kwaliteitsaccessoires zoals vazen van Arcade en tapijten van ‘Floor to Heaven’.

Voor haar definitie van de design, wil zij graag een oud Chinees spreekwoord aanhalen: ‘wat niet in enkele woorden gezegd kan worden, kan evenmin in grote zinnen’.

Ontworpen door LORA ZINGG